Zaken Kennis
Image default
Auto-industrie

De Volvo fabriek in Torslanda heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 300.000 auto’s

Met de volgende generatie volledig elektrische auto’s wil Volvo Cars klanten een grotere actieradius, sneller laden en lagere kosten bieden, en nieuwe mijlpalen bereiken op het gebied van veiligheid en duurzaamheid in de auto-industrie.

De fabriek in Torslanda heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 300.000 auto’s en is een van de langst draaiende productiefaciliteiten van Volvo Cars. De fabriek werd in april 1964 geopend door de Zweedse koning Gustaf VI Adolf en was lange tijd de grootste afzonderlijke werkplaats van het land. Momenteel werkt de fabriek in Torslanda in drie ploegen en biedt werk aan ongeveer 6.500 mensen.

De invoering van mega casting van aluminium carrosseriedelen voor de volgende generatie elektrische Volvo-modellen is de belangrijkste en spannendste verandering die als onderdeel van het investeringspakket is doorgevoerd. Mega casting levert een aantal voordelen op in termen van duurzaamheid, kosten en autoprestaties tijdens de levensduur van de auto, en Volvo Cars is een van de eerste autofabrikanten die in dit proces investeert.

Door grote delen van de bodemstructuur van de auto als één enkel aluminium onderdeel te gieten, wordt het gewicht verlaagd, wat op zijn beurt de energie-efficiëntie en daardoor de elektrische actieradius van de auto verbetert. Daardoor kunnen de ontwerpers van Volvo ook optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte in de cabine en de bagageruimte, wat de algemene veelzijdigheid van de auto ten goede komt.

Andere voordelen van mega casting zijn de lagere complexiteit van het fabricageproces. Dat zorgt op zijn beurt voor kostenbesparingen op het vlak van materiaalgebruik en logistiek, waardoor de totale ecologische voetafdruk van de productie- en toeleveringsketen wordt verkleind.

De upgrade van de lakstraat omvat de installatie van nieuwe machines en de implementatie van nieuwe processen, die naar verwachting zullen bijdragen tot de voortdurende vermindering van het energieverbruik en de emissies van de lakstraat.

Een nieuwe assemblagefabriek voor batterijen zal batterijcellen en -modules in de vloerstructuur van de auto integreren, terwijl de assemblagewerkplaats wordt heringericht voor de huisvesting van de volgende generatie volledig elektrische auto’s, bijvoorbeeld met een nieuw ‘huwelijkspunt’ waar de bovenkant van de carrosserie en de vloer van de auto elkaar voor het eerst ontmoeten.

Ook de logistieke ruimten worden heringericht, waardoor de materiaalstroom wordt verbeterd en het vervoer van goederen en onderdelen naar de fabriek wordt geoptimaliseerd. Het bedrijf zal ook investeren in faciliteiten rond de fabriek, zoals pauzeruimtes, kleedkamers en kantoren, die de werkomgeving voor alle werknemers verder verbeteren.

Populaire modellen

Populairste Volvo-modellen om te leasen zijn de XC40, en V60. Via Private Lease zijn ze voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

XC40

De Volvo XC40 is de eerste compacte SUV van Volvo. Het is het jongere broertje van de Volvo XC60 en de Volvo XC90. Hij werd na de lancering meteen een groot succes en is de best verkopende Volvo op dit moment. In 2018 werd hij uitgeroepen tot “Auto van het Jaar”.  

Het instapmodel van de XC40 is de Base. Het interieur is zeer modern. Er is geen overdaad aan knopjes. De bestuurder en passagier voorin hebben genoeg ruimte en ook de beenruimte achterin is prima.

In Nederland houden we van het stoere design en de hogere zit van SUV’s. Volvo XC40 Private Lease is een voordelige manier om in een splinternieuwe Volvo te rijden.

V60

De Volvo V60 is middelgrote luxe stationwagen. Hij werd in 2010 geïntroduceerd. Het is de stationcarversie van de Volvo S60 sedan. In 2018 volgt de tweede generatie. Deze is groter en praktischer en ook de bagageruimte is ruimer.

De V60 is voorzien van het Volvo City Safety-systeem. Hierdoor stopt de auto automatisch bij een dreigende botsing onder de 31 kilometer per uur. Met Volvo V60 Private Lease rijd je een ruime gezinsauto voor een aantrekkelijke prijs.

Volvo XC60

De Volvo XC60 is een ruime gezinsauto met het uiterlijk en gebruiksgemak van een SUV. De Volvo XC60 is een mid-sized SUV. Wie groter wil, kiest de XC90. Wie kleiner zoekt kiest de XC40.  De Volvo XC60 heeft comfortabele rijeigenschappen en is uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen. Als het om veiligheid gaat, levert Volvo alles wat de concurrentie biedt, maar gaat daarbij steeds net een stapje verder. 

Hoge modellen zijn momenteel erg populair in Nederland. De XC60 profiteert hier ook van. Volvo XC60 Private Lease is  misschien wel de voordeligste manier om in een grote luxe hoge auto te rijden. 

Model 3

Snel, betaalbaar en volledig elektrisch, dat is de Tesla Model 3 in een notendop. De Tesla Model 3 is op de markt gebracht om een breder publiek te benaderen voor elektrisch rijden. Als je kijkt naar het Tesla Model 3 Private Lease aanbod, dan je ook dat de auto’s tegen al tegen aantrekkijk maandbedrag worden aangeboden.

De Model 3 heeft een zeer sportieve uitstraling en heeft een actieradius waarmee je een relatief grote afstand kunt afleggen. De auto heeft een stijlvolle maar minimalistische inrichting. Dit komt doordat je voornamelijk het grote scherm op het dashboard gebruikt om de auto te bedienen.

Private Lease

Volvo modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Volvo Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Een Private Lease Vergelijker biedt dan uitkomst. Filter in de private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd, het aantal deuren en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. Je ziet nu precies welke auto’s aan jouw wensen voldoen.

Regelmatig hebben aanbieders scherpe aanbiedingen. Het is de moeite waard om dit goed in de gaten te houden want een korting van €20 per maand levert je, bij een looptijd van 60 maanden, een totaalvoordeel op van € 1.200. Maar is een goedkope deal ook daadwerkelijk een goede deal? Dit is helaas zeker niet altijd het geval. Contractvoorwaarden zoals een strenge opzegvoorwaarden of een hoge meerprijs per kilometer kunnen een private lease aanbieding toch minder aantrekkelijk maken. 

Gerelateerde artikelen

Audi e-tron beschikt over twee elektromotoren

Azure training voor jouw bedrijf

4 Manieren om de vloeroppervlakte voor magazijnen uit te breiden met minimale kosten