Zaken Kennis
Image default
Bedrijven en samenleving

Dit moet je weten als je een fietshobby wilt beginnen

Dit moet je weten als je een fietshobby wilt beginnen

Tegenwoordig kunnen zowel jong als oud de fiets gebruiken en kiezen die het beste bij hun behoeften past. Van een loopfiets voor peuters tot een oma fiets voor senioren, er is altijd een fiets die bij iedereen past. Het is dus niet verwonderlijk dat tegenwoordig steeds meer mensen van fietsen een hobby maken. Fietsen als hobby maken is de juiste beslissing. De reden is dat je door regelmatig te fietsen veel voordelen krijgt die goed zijn voor je lichaam en mentale gezondheid. Daarnaast draag je al fietsend bij aan milieubehoud omdat je een vervoermiddel gebruikt dat geen rook of luchtvervuiling veroorzaakt. Sinds de eerste ontdekking heeft de fiets meteen veel publieke aandacht gekregen. Dit blijkt uit het toenemende aantal fietsliefhebbers tot nu toe. Het biedt ook veel inspiratie voor fietsfabrikanten om de laatste innovaties te maken, zodat bestaande fietsen steeds meer aangepast en verfijnd worden in vorm, functie en eigenschappen. Aan de andere kant maken de vele soorten fietsen die momenteel verkrijgbaar zijn het voor je vaak moeilijk om te kiezen welke fiets het meest geschikt voor je is. Als je dus met een fietshobby wilt beginnen, zijn er een aantal dingen die je moet weten. Bekijk hier de uitleg.

Ken vooraf de soorten fietsen

Als je met je nieuwe hobby fietsen wilt beginnen, moet je de soorten fietsen kennen. Momenteel zijn de soorten fietsen steeds diverser, variërend van maten, eigenschappen tot prijzen. Je hoeft je geen zorgen te maken want er is altijd een prijs voor een fiets die past bij het geld in je portemonnee heren. De soorten die tegenwoordig bestaan, onderscheiden zich door grootte. De maat van de fiets wordt bepaald op basis van de wielmaat die wordt berekend in inches. Het begint bij de kleinste fiets van 12 inch tot de grootste die wel 36 inch kan worden (al zie je deze laatste niet veel, 28 inch is de gebruikelijke grote maat). Vanwege de kenmerken zijn er fietsen die zijn uitgerust met speciale remmen, versnellingen of banden. Inmiddels zijn er qua design en vorm vouwfietsen, tandemfietsen, fietsen met manden of fietsen met achterbank en vele andere.

Weten hoe je goed moet fietsen

Naast het kennen van de soorten fietsen, moet je ook goed en correct kunnen fietsen. Dit betekent niet dat je alle fietstechnieken moet kennen zoals professionele wielrenners dat doen, want momenteel fiets je als hobby. Toch weet je in ieder geval wat je moet doen om veilig te kunnen fietsen. Een manier is om tijdens het fietsen veiligheidsuitrusting zoals helmen, kniebeschermers, bril en handschoenen te gebruiken. Als je een rugzak draagt ​​tijdens het fietsen, gebruik dan een rugzak met een eenvoudig ontwerp die je beweging niet belemmert tijdens het fietsen. Het is een goed idee om elk onderdeel van de fiets te leren. Mocht er dus midden op de weg iets met je fiets gebeuren, bijvoorbeeld een lekke band of een losse bout, dan kun je deze zelf repareren. Klaar voor je nieuwe hobby?