Zaken Kennis
Image default
Bedrijven en samenleving

Meer klanten door een betere online vindbaarheid

Wist je dat online vindbaar zijn je kan helpen meer klanten aan te trekken? Ga maar na, als iemand je bedrijf nog niet kent en via Google precies jouw product of dienst zoekt, wil je die klant natuurlijk binnenhalen! Daarom is online zichtbaarheid en vindbaarheid zo belangrijk. Jij wilt immers bovenaan staan met jouw zaak als een potentiële klant naar jouw product zoekt. Gelukkig zijn er allerlei manieren om beter online vindbaar te zijn. Daar kun je vandaag al mee starten. Alleen, of met behulp van de experts van Doublesmart, een erkend SEO bureau.

 

Starten met SEO

Voor je meer klanten aan kunt trekken door online beter vindbaar te zijn, moet je je vindbaarheid op orde krijgen. Dat doen de meeste bedrijven door hun websites te optimaliseren voor zoekmachines. Zo komt jouw website hoog in Google te staan, wat de kans op bezoekers flink vergroot. De meeste mensen klikken op de eerste drie resultaten in Google, waarbij het eerste resultaat veruit het best presteert. Je wilt dus zo hoog mogelijk eindigen, en dat lukt met SEO (Search Engine Optimalization) of zoekmachineoptimalisatie.

 

SEO toepassen

Er zijn een aantal manieren waarop je SEO kunt toepassen. Je dient je website technisch te optimaliseren zodat er geen dode links voorkomen en je website snel laadt. Daarnaast moet de content ook zo goed mogelijk zijn afgestemd op je bezoeker én zoekmachines. Dat betekent dat je bepaalde woorden vaker laat voorkomen, een prettige opmaak (met tussenkoppen) kiest en je je schrijfstijl aanpast. Je zorgt voor actief geschreven content die makkelijk te lezen is, zonder lange zinnen en ingewikkelde woorden. Wil je weten hoe je dat precies aanpakt? Een SEO-specialist, bijvoorbeeld van Doublesmart, kan je daarbij helpen. Hij of zij heeft ruime ervaring met SEO en kan na een analyse van je website precies zien welke zaken je moet verbeteren. Soms gaat het om kleine aanpassingen, soms is het verstandig je website opnieuw te laten ontwerpen.

Is je website al geoptimaliseerd maar wil je nog meer uit je online zichtbaarheid en vindbaarheid halen? Dan kun je ook kiezen voor een Google Adwords campagne. Twijfel je welke maatregelen het best zijn voor jouw online vindbaarheid? Raadpleeg dan een specialist op dit gebied. Hij of zij kan goed aangeven op welk gebied jouw online zichtbaarheid beter kan, via SEO, Adwords of op een andere manier.

 

Het belang van conversie

Online vindbaar zijn is niet direct de sleutel tot meer klanten, hoewel het een belangrijke eerste stap is. De stap die erna komt is je conversie verhogen. Dat betekent dat je ervoor zorgt dat meer klanten jouw product kopen via je website. Dat kan via je webwinkel, maar ook door je potentiële klanten over te halen contact met je op te nemen. Als je bijvoorbeeld een dienst levert, wil je dat klanten contact met je opnemen om die dienst af te nemen. Hoe hoger de conversie, hoe vaker klanten daadwerkelijk je product kopen. Ook hierbij kan een Doublesmart SEO- of conversiespecialist je helpen. Start dus met zoekmachineoptimalisatie en maak je website snel, aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk. Grote kans dat je klanten vanzelf volgen!