Zaken Kennis
Image default
Bedrijven en samenleving

Sport jij alleen? Zoek dan snel een maatje!

Sport jij alleen? Zoek dan snel een maatje!

 

Vind jij het leuk om te sporten, maar wil je niet alleen, dan is het tijd om een sportmaatje te zoeken. Of je nu iedere avond samen een uur gaat wandelen, fietsen of hardlopen maakt natuurlijk helemaal niets uit. Het is gewoon een stuk gezellig om samen te gaan sporten, dan dat je er helemaal alleen voorstaat. Daarnaast zorgt het ook voor een stukje motivatie, wat ervoor zorgt dat je het samen vaak een stuk langer volhoudt, dan wanneer je het alleen moet doen. Je wilt natuurlijk niet als minst van de twee te boek komen te staan. Kortom, voordelen genoeg. Dus sport jij momenteel nog alleen, dan zijn dit de voordelen van het hebben van een maatje tijdens het sporten.

 

Gezelligheid

 

Tijdens een rondje door het dorp, is het natuurlijk stukken gezelliger om met iemand samen te wandelen. Zo kunnen jullie kletsen over bijvoorbeeld welke lingerie je mooi vindt en of de buurman en buurvrouw nog wel bij elkaar zijn. Uiteraard zullen jullie, wanneer je dit soort gesprekken nog kunt houden niet aan het hardlopen zijn. Het voordeel aan gewoon wandelen, is dat het ontzettend goed is voor je gezondheid, maar je dit gewoon in je normale elomi bh kunt doen. Kies je ervoor om te gaan hardlopen, dan komen hier natuurlijk nog wat andere zaken bij kijken. 

 

Praktisch

 

Zit je sportschool bijvoorbeeld een stukje uit de buurt, dan is het natuurlijk stukken makkelijker dat jullie hier samen naartoe kunnen rijden. Het is dus niet alleen een stuk gezellig, maar ook gewoon praktisch. Zo kun je afspreken dat jij de ene week rijdt en de ander de andere week. Zo verdelen jullie de kosten en kun je ook in de auto nog even gezellig napraten over vanalles en nog wat.

 

Motivatie

 

Ben jij het zat om iedere ochtend je zwangerschaps bh aan te moeten trekken en aan te moeten zien hoe jij al de nodige kilo’s bent aangekomen? Dan ben je natuurlijk maar wat blij dat je eindelijk weer kunt en mag sporten. Door ervoor te kiezen dit samen te doen met een maatje, zal je merken dat je stukken gemotiveerder bent, dan wanneer je het helemaal alleen moet doen. Op de moment dat je dan even geen zin hebt, is het ontzettend verleidelijk om ervoor te kiezen een keertje over te slaan. Sport je samen, dan doe je dit natuurlijk veel minder snel.