Zaken Kennis
Image default
Boekhouding

4 tips voor een ultieme workflow management

Veel ondernemers weten wel dat een goede workflow zorgt voor meer productiviteit. Alleen in de praktijk zie je dat die kennis niet goed wordt gebruikt. Vaak heeft een ondernemer in de loop van de jaren wel een goede workflow ontwikkelt, alleen de medewerkers hebben nemen zoiets niet direct over. Bovendien is een individuele workflow ook nog even iets anders dan een workflow voor een heel bedrijf. Wil je een goede workflow management in je bedrijf? Lees hier dan de 4 tips voor een ultiem workflow management.

Tip1 Maak gebruik van digitale formulieren

Een hele simpele ingreep voor het verbeteren van de workflow is om gebruik te maken van digitale formulieren die gekoppeld kunnen worden met het administratiesysteem. Zo worden gegevens direct verwerkt, dus geen vertraging én je hebt ook geen kans op overschrijf fouten. Er zijn nog veel bedrijven die met geschreven formulieren werken, dit is veel bewerkelijker.

Tip 2 Autonomie

Het lijkt tegenstrijdig: autonomie voor medewerkers. Alleen meer autonomie, als een medewerker dit aankan, levert vaak een hogere productie op. Dus een beter workflow management. Dit komt omdat de medewerker zelf invloed heeft op het werktempo en werkwijze en dit zorgt voor meer mogelijkheid om snellere dan wel betere manieren te ontdekken om hetzelfde te bereiken.

Tip 3 Minder afleiding

Het is wat met al die mobieltjes op de werkvloer. Zijn ze niet nodig voor het werk? Zorg dan dat ze alleen voor nood en in de pauze gebruikt worden. Is het werk saai voor medewerkers? Dan kan misschien muziek, waarbij een team samen bepaalt wat de muziek wordt, helpen om het plezier in het werk erin te houden.

Tip 4 Werkwijze simpel aangeven

De werkwijze moet eigenlijk zo simpel mogelijk. Daarbij moet het wel passen binnen de wettelijke eisen en interne normeringen waaraan moet worden voldaan. Dikke boeken met omschrijvingen worden zelden gelezen en zijn veel te snel weer vergeten.

https://www.leanforms.com/workflow-management/