Zaken Kennis
Image default
Financiële diensten

Dit is waarom je als expat moet beleggen

Als expat belegging is essentieel om later bij je pensioen van rond te komen. Wanneer je in het buitenland blijft wonen, vervalt je recht op de sociale voorzieningen die in Nederland aanwezig zijn. Dergelijke uitkeringen loop je dan mis, waardoor je bent aangewezen op je eigen vermogen. Daarom is het zo belangrijk om zelf te beleggen, zodat je een spaarpot vult voor in de toekomst. Dit kan je bijvoorbeeld doen in een beleggingsfonds, maar ook zelf via aanbieders. Je kunt dan bepaalde aandelen kopen van jouw bedrijf, of andere bedrijven. Let er hierbij wel op dat beleggen risico’s met zich meebrengt.

Welke mogelijkheden zijn er met beleggen?

Wanneer je besluit om te gaan beleggen, zijn er een aantal opties waaruit je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld beleggen in allerlei aandelen, zoals grote multinationals, maar ook in bepaalde beleggingsfondsen, die meestal door je werkgever mogelijk gemaakt worden. Daarnaast zijn er ook een aantal andere manieren om te beleggen. Je kunt bijvoorbeeld met een groot vermogen beleggen in vastgoed, door bepaalde panden en/of gebieden op te kopen en later weer te verkopen. Ook kan je beleggen in obligaties, hoewel dit niet in elk land mogelijk zal zijn. Let er wederom op dat je een deel van je inzet kan verliezen bij beleggen.

Zo kan je advies inwinnen bij beleggingen

Als expat kan het soms verwarrend zijn hoe je financiële situatie er in de toekomst uit zal zien. Daarom is het belangrijk om bij twijfel contact op te nemen met een adviesbureau. Zij zijn experts op het gebied van beleggingen en kunnen samen met jou een plan maken hoe jij je pensioen zo goed mogelijk kunt invullen. Zij geven bijvoorbeeld tips in welke aandelen je het beste kunt beleggen en welk bedrag je hier voor kunt missen. Ook geven zij jou financieel advies hoe jij het beste op je uitgaven kunt letten. Met dit advies word jij wegwijs gemaakt, zodat je zelfstandig beslissingen kunt maken als het gaat om beleggen.