Zaken Kennis
Image default
Industriële goederen en diensten

Alle materialen optimaal kunnen opslaan

De optimale indeling van een magazijn doet wonderen voor de snelheid waarmee je orders kunt verwerken. Het is belangrijk om te weten waar alles ligt en hoe je de orders gemakkelijk bij elkaar kunt krijgen. Het is dan in de eerste plaats zaak om te zorgen voor een goed opgezet magazijn. Denk bijvoorbeeld aan de juiste stellingen. In veel gevallen zijn dat dan de palletstellingen. Die zijn gemakkelijk te vullen en weer leeg te halen.

Meer met de ruimte doen

Een goede magazijnruimte biedt precies de nodige ruimte voor opslag. Daar moet je dan als ondernemer zelf ook handig mee omspringen. Meer vloeroppervlakte is immers lang niet altijd de oplossing. Het kan ook heel slim zijn om de hoogte van een ruimte optimaal te benutten. Dat kan onder andere met entresolvloeren. Daarmee is een geheel nieuwe verdieping te creëren. Zo kan er dus gemakkelijk veel meer in dezelfde ruimte worden opgeslagen. Dat is wel zo gemakkelijk.

Nadenken over de route

Het is ook zaak om na te denken over de beste plek voor elk onderdeel of product. Het is natuurlijk zo dat de beste plek altijd de plek is die het gemakkelijkst te bereiken is. Je kijkt daarbij naar verschillende zaken. In de eerste plaats kijk je naar wat het meest gekocht wordt. Daarnaast kijk je naar de combinatie van producten en materialen die besteld wordt. Daar doe je je voordeel mee door een logische indeling te maken.

Een goede magazijnregistratie

Om het helemaal compleet te maken, is het ook slim om alles wat je in huis hebt goed vast te leggen. Dit zorgt voor een optimale bezetting van de magazijnruimte. Wat je dan doet, is kiezen voor een magazijnregistratie. Die is nodig om alles in kaart te brengen. Wanneer dit eenmaal gebeurd is, wordt het veel gemakkelijker om alles bij te houden. Zo zijn vakken nooit leeg, maar zeker ook nooit overvol. Dat is allebei even waardevol.