Zaken Kennis
Image default
Management

Een commercieel succesvol sportevenement organiseren

Een sportevenement organiseren betekent veel schakelen en contact leggen met verschillende organisaties. Je hebt mensen nodig voor de werving van deelnemers. Het evenement moet gepromoot worden. Je hebt sportprijzen, shirtjes en andere sportmaterialen nodig. Catering, of op zijn minst wat te eten en drinken voor de sporters. En dat allemaal tegen een gesteld budget. Een flinke uitdaging. De tips uit dit artikel helpen je om een commercieel succesvol evenement op te zetten, zonder dat je boven budget uitkomt.

Promotie van je evenement

Allereerst is het belangrijk om je evenement te promoten zodat je zoveel mogelijk deelnemers en toeschouwers trekt. Voor het budget dat je te besteden hebt is het ook belangrijk om vooraf te bepalen of je toeschouwers entreegeld laat betalen en of je voor deelnemers inschrijfgeld rekent. Denk er ook over na wat ze daarvoor terugkrijgen. Zorg dat je faciliteiten op orde zijn en communiceer de aanwezig faciliteiten duidelijk naar de atleten die meedoen. Zo weten ze dat ze waar voor hun geld krijgen.

Materieel en andere belangrijke spullen

Voor shirtjes, sportprijzen, voetballen, fluitjes en al het andere dat je nodig hebt voor je evenement kun je het beste op zoek gaan naar sponsoren. Door hun naam of logo tijdens het evenement prominent onder de aandacht te brengen krijg je een mooie win-win situatie. Jij krijgt wat je nodig hebt voor een succesvol evenement en de sponsor krijgt voor een beperkt bedrag meer exposure bij een grote groep mensen.

Catering

Bij het organiseren van de catering probeer je vooral terug te vallen op vrijwilligers. Enthousiaste ouders van deelnemende kinderen of mensen die al jaren van lid zijn van de vereniging. Bij de inkoop van eten en drinken kun je ook weer proberen of je een aantal zaken zoals flessen water gesponsord kan krijgen door je lokale supermarkt. Lukt dit niet, probeer dan bij een groothandel in te kopen. Binnen de vereniging is er altijd wel iemand met een zakelijke kaart. In bulk inkopen is vaak een stuk goedkoper!