Zaken Kennis
Image default
Marketing en reclame

Een belangrijk meubilair in een tienerjongen kamer is een stoel

Een belangrijk meubilair in een tienerjongen kamer is een stoel

Een tiener heeft een heel ander idee van een slaapkamer dan een volwassene. Hun slaapkamer is echt hun toevluchtsoord, hun winterslaapruimte – waar ze steeds minder vaak uitkomen, behalve bij het eten of als ze uitgaan. Aangezien zij zo’n groot deel van hun puberleven doorbrengen in deze kamer, die praktisch hun wereld bevat, moet deze ruimte comfortabel en functioneel zijn, met een leuk, persoonlijk element. Deze ideeën helpen je daarbij.

  • Een comfortabele studieruimte

Aangezien tienerjaren een stressvolle tijd zijn, dankzij talloze schoolexamens en een gek academisch schema, is een opgeruimde en georganiseerde studieruimte echt belangrijk. Investeer in een bureau  en stoel van goede kwaliteit. Een ergonomische stoel is hierbij perfect voor die lange uren rechtop zitten. 

  • Loungen of gaming hoek

Naast zijn studeerstoel moet zijn kamer extra zitplaatsen hebben om in te loungen. Een comfortabele stoel, een paar zitzakken, een futon of zelfs dikke matrassen op de grond (die ook voor logeerpartijen kunnen worden gebruikt) zijn een must voor een tienerkamer. Hier zorgen dagbedden voor een comfortabele loungeruimte; ze kunnen worden opgestapeld en verplaatst en naar behoefte worden gebruikt.

  • Supergrote opslag

Alles wat je kind bezit, moet in zijn kamer kunnen passen. Je moet dus rekening houden met de verschillende vormen en maten van de bezittingen van je tiener en voor alles een passende ruimte voorzien. Denk aan rekken, ladekasten, opbergbakken onder het bed en een kinderbed met lade. Opbergmogelijkheden zullen niet bewust bovenaan hun lijstje staan, maar ze zullen het waarderen als ze zien dat ze overal een plekje voor hebben. Het kinderbed met lade is hierbij de perfecte oplossing. Tieners verzamelen spullen, tonnen ervan, in verband met hun hobby’s en passies. 

  • Ruimtebesparende meubels

     

De slaapkamer van een tiener fungeert als studeerruimte, slaapruimte en hangplek voor vrienden; de enige manier om aan al deze eisen te voldoen is met ruimtebesparende meubels, die bovendien multifunctioneel zijn. Denk aan kinderbed met lade, of loftbedden, banken of voetenbanken met opbergmogelijkheden.  

  • Oplaadstation

Geef ze een aangewezen plek om hun verschillende gadgets op te laden – telefoons, tablets, powerbanks, spelcomputers – ze zouden zelf verbaasd zijn over het aantal dingen dat ze moeten opladen, en zullen deze schijnbaar kleine maar o zo handige hack waarderen. Maak een klein kastje of reserveer een paar planken uitsluitend voor dit doel, ingericht met ruime stopcontacten.

stoel