Zaken Kennis
Image default
Marketing en reclame

Wat doet een online marketeer?

Online marketing is tegenwoordig razend populair, maar wat doet een online marketeer eigenlijk? We vertellen je graag meer over de betekenis van een online marketeer. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Online marketing

Voordat we ons verdiepen in een online marketeer, is het allereerst goed om stil te staan bij het begrip online marketing. Want wat is dat precies? Online marketing is simpelweg internetreclame, ofwel het promoten van producten en diensten via het internet. Een online marketeer houdt zich iedere werkdag bezig met online activiteiten om de verkoop van producten of diensten te stimuleren. Kortom, een online marketeer zorgt ervoor dat de producten of diensten van een merk nog sneller verkocht worden. En dat is natuurlijk heel interessant voor bedrijven.  

Online strategie

Er zijn heel veel verschillende domeinen binnen online marketing. Denk maar eens aan zoekmachine marketing, social media marketing, e-mail marketing en ga zo maar door! Vaak kijken online marketeers naar het domein waar een bedrijf de meeste voordelen uit kan halen. Dit doen ze aan de hand van vier verschillende stappen. 

Scan

Allereerst kijkt een online marketeer naar hetgeen wat een bedrijf doet. Wat biedt het bedrijf aan? Hoe bereiken zij hun klanten? Welke pagina’s op de website zijn het belangrijkst? Gebruikt het bedrijf veel social media? Dit zijn mogelijke vragen die een online marketeer stap voor stap doorloopt. 

Plan

Als een online marketeer een duidelijk beeld heeft van het bedrijf, kunnen ze beginnen met het opstellen van een plan, ofwel een strategie. Welke domeinen kunnen het beste worden ingezet? En hoe kan dit vervolgens het beste gedaan worden? Vanuit dit punt wordt er een strategie ontwikkeld. 

Launch

Is het plan klaar? Dan kunnen online marketeers meteen aan de slag! Vanaf dit moment worden alle online activiteiten binnen een specifiek domein (of zelfs domeinen) beheerd door de online marketeer, om zo maximale groei te realiseren.

Grow

En dan nu het allerleukste! Zodra de online activiteiten gelanceerd zijn is er vaak al snel een groei te zien. Dat is natuurlijk niet alleen leuk voor de online marketeer, maar ook voor jou als bedrijf. 

Ook interesse in online marketing? 

Ben je enthousiast geworden en wil je een online marketeer inhuren? Wacht dan niet langer! Met behulp van online marketing zorg je voor extra zichtbaarheid van jouw producten of diensten. En dat zorgt weer voor een verhoging van het aantal online aankopen! Wie wil dat nou niet?

https://www.anglers.nl/online-marketeer-inhuren/