Zaken Kennis
Image default
Personeelszaken

Gekwalificeerd personeel werven voor de industrie

Het werven van gekwalificeerd personeel is essentieel voor bedrijven werkzaam in de industrie. Veel van deze bedrijven werken met grote machines waar met veel zorg en aandacht mee gewerkt moet worden. Veel bedrijven zoeken in het werven van nieuwe werknemers naar personen die al over de nodige certificeringen beschikken. Dit biedt hen de zekerheid dat de werknemer ervaring heeft met dezelfde of soortgelijke machinerie en dus veilig zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

Cursus voor elektrotechnische werkzaamheden

De cursus is met name gericht op medewerkers die aangesteld zijn om te werken met en aan laagspanningsinstallaties. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

·         Wet- en regelgeving

·         Elektrische risico’s en veiligheid

·         Elektrotechnische werkzaamheden

·         Beveiligingstoestellen

·         Stappenplan en procedures

De studieduur van de cursus duurt 1 dag en wordt afgesloten met een toets.

Waarde van een certificering

Met een certificering voor de nen 3140 vop cursus laat een medewerker zien dat hij of zij in staat is om veilig te werken aan, met of nabij elektrische installaties. Deze certificering kan verkregen worden door het volgen van een eendaagse cursus en het succesvol afleggen van een toets. Voor bedrijven is dit een goede methode om te voldoen aan de veiligheidseisen die de Arbowet stelt. Het certificaat is drie jaar geldig, wat ervoor zorgt dat een medewerker na het volgen van de cursus drie jaar het beschreven werk mag doen voordat hij op herhalingscursus moet. Dit zorgt voor een brede inzetbaarheid binnen de organisatie.

 

Cbt als betrouwbare opleider

Cbt resultaat uit opleiden heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het geven van opleidingen en trainingen binnen de industrie. Je kunt bij Cbt gebruik maken van onder andere een incompany traject, VR en scenariotraining en een E-learning. Deze middelen zorgen ervoor dat het leertraject van de medewerkers zo efficiënt mogelijk verloopt. Bij Cbt willen we de impact op de reguliere bedrijfsvoering zo klein mogelijk houden. Met het aanbieden van training in groepsvorm, kunnen wij het personeel in korte tijd opleiden.