Zaken Kennis
Image default
Zakelijke dienstverlening

6 Tips om zakelijke coaching succesvol op de werkvloer te implementeren

Een effectieve manier om vaardigheden op de werkvloer te verbeteren en de productiviteit te verhogen, is door coaching van werknemers. Personeelscoaching begeleidt teamleden bij het verbeteren van hun prestaties door regelmatige en systematische feedback, ondersteuning en ontwikkeling. In dit artikel geven we je enkele tips over de invoering van een coachingprogramma, en tips om echte resultaten te boeken.

1. Creëer een coachingsvisie 

 Zorg ervoor dat je een duidelijke visie hebt op wat zakelijk coachen kan betekenen voor je bedrijf. Wees specifiek over wat je wilt bereiken met coaching en waarom je denkt dat het een belangrijk onderdeel van je bedrijf is. Dit zal helpen bij het vaststellen van doelen voor de coaching-interventie en het creëren van betrokkenheid. 

2. Zoek samenwerking

Werk samen met je leidinggevenden om te bepalen welke problemen op de werkvloer het meest geschikt zijn voor coaching. Vraag hen naar hun mening over welke problemen het meest dringend hulp nodig hebben en welke medewerkers daar het meeste baat bij zouden hebben.

3. Kies voor ervaren coaches

Kies een ervaren, professionele coach die aan al je behoeften kan voldoen. Zorg ervoor dat je een coach kiest die gespecialiseerd is in het type problemen waarmee je wilt werken, zodat je weet dat je in goede handen bent.

4. Biedt de juiste werkomgeving

Zorg ervoor dat je een goede werkomgeving creëert waarin coaching kan plaatsvinden. Dit houdt in het bieden van een rustige, privé-ruimte waar de coach en werknemers ongestoord kunnen praten.

5. Werken met doelen

Stel heldere doelen op voor de coaching-interventie en zorg ervoor dat deze SMART zijn (Specifiek, Meetbaar, Achievabel, Realistisch, Tijdgebonden). Dit zal helpen om te bepalen of de coaching succesvol is geweest en of er behoefte is aan verdere interventies. Werk met de coach om een plan op te stellen voor de coaching-interventie. Dit zal helpen bij het bepalen van de juiste aanpak en het vaststellen van realistische verwachtingen.

6. Communiceer over de voortgang

Feedback helpt bij het vaststellen van verbeterpunten in het coachingsproces. Zorg ervoor dat je regelmatig communiceert met de coach en de werknemers over de voortgang van de coaching. Dit zal helpen bij het bijstellen van het plan waar nodig en ervoor zorgen dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van de vooruitgang. Maak gebruik van coaching-evaluaties om te bepalen of de coaching-interventie succesvol was. Dit kan helpen bij het vaststellen van aanbevelingen voor verbeteringen of aanpassingen in de toekomstige interventies.

 

https://www.inzicht.nl/coaching