Zaken Kennis
Image default
Zakelijke dienstverlening

Alarmsysteem installeren

De vele voordelen van een alarmsysteem installeren

Het is vandaag de dag een zorgwekkende realiteit dat er in uw huis of bedrijf ingebroken of ingebroken kan worden. Zelfs als u in een gebied woont dat als veilig zou worden geclassificeerd, heeft u vermoedelijk wat kleine zorgen op het moment dat u uw woning verlaat, vooral als dat voor een langere periode het geval is. Een alarmsysteem installeren kan u gemoedsrust geven, omdat het uw bezittingen en eigendom beschermt. Hieronder vindt u enkele redenen waarom Nederlanders kiezen voor een inbraakalarmsysteem en waarom het voordelig is voor uw huis en uw bedrijf.

 

Het installeren van een inbraakalarm bescherming uw bezittingen beter

In een gemiddeld huis in ons land staan veel waardevolle bezittingen. Daarbij laten we dan nog uw persoonlijke foto’s en geschenken buiten beschouwing, die ook gestolen kunnen worden. Er is veel waardevols dat we thuis bewaren Denk daarbij aan telefoons, tablets, laptops, tv’s, spelconsoles, sieraden en designerkleding. Stuk voor stuk dingen die door dieven voor veel geld verkocht kunnen worden. Als u een mooie auto voor de deur hebt staan en er is niemand thuis, dan kan een dief bij u inbreken, uw sleutels vinden en ermee wegrijden.

 

Een alarmsysteem installeren levert een lagere verzekeringspremie op

Dieven zijn op zoek naar de makkelijkste en meest luie manier om aan geld te komen. Hoe meer beveiliging u in uw huis heeft, hoe kleiner de kans dat iemand in zal breken. Hoe langer een dief erover moet doen om in te breken, des te groter de kans is dat hij daarbij op heterdaad betrapt wordt. Zelfs het zicht op een inbraakalarm of een CCTV-camera is voor veel inbrekers al voldoende reden om een beoogd pand links te laten liggen. De voordelen van het installeren van een inbraakalarm systeem in uw huis is dat de kosten van uw verzekeringspremies lager worden. De hoeveelheid geld die u bespaart zal weliswaar afhangen van de verzekeraar waar u zaken mee doet, maar u kunt sowieso rekenen op een interessante premieverlaging.

 

Een hogere woningwaarde dankzij een alarmsysteem

Een alarmsysteem installeren levert ook een hogere marktwaarde voor uw woning op.
Als u overweegt uw huis te verkopen, dan wilt u er natuurlijk zoveel mogelijk geld voor krijgen. Een eenvoudige en voordelige manier om de waarde van uw woning te verhogen is het installeren van een alarmsysteem. Een inbraakalarm zorgt er niet alleen voor dat uw huis een plek blijft waar u zich veilig voelt, maar draagt ook bij aan een veiligere buurt. Deze gewilde eigenschap voor een woning zal terug te zien zijn in de vraagprijs.

Voor langere tijd van huis weg zijn is geen probleem

Iedereen heeft vakantie nodig, een periode van rust. Gewoon eens lekker achterover leunen, de voeten omhoog en ontspannen. Het kan moeilijk zijn om te ontspannen wanneer u uw huis verlaat en u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw waardevolle spullen. In dat geval kunt u niet compleet ontspannen. Als er echter een inbraakalarm of een CCTV-systeem in uw huis is geïnstalleerd, kunt u achterover leunen, van uw vakantie genieten en er zeker van zijn dat uw huis goed is beveiligd en dat al uw bezittingen er nog gewoon zijn als u weer thuiskomt.

Uw huis op afstand bewaken door uw inbraakalarm van camera’s te voorzien

Een inbraakalarm kan ook van een of meer CCTV camera’s voorzien worden, zodat u de situatie in en rond uw woning op elk moment kunt checken als u niet aanwezig bent. Moderne technieken maken live videostreams mogelijk, die u vervolgens op uw smartphone, tablet of PC kunt bekijken, ongeacht waar u zich in de wereld bevindt. U kunt op die manier ook de status van uw alarmsysteem controleren en u ontvangt bij dreigend onraad desgewenst onmiddellijk meteen een waarschuwing op uw mobiele apparaat.

 

Op elk gewenst moment een oogje in het zeil houden

Deze technologie kan ook nuttig zijn als u kinderen hebt en u bezorgd bent over de mogelijk ondeugende dingen die ze doen. Of u heeft een of meer huisdieren wilt in de gaten houden hoe ze zich tijdens uw afwezigheid gedragen. Bij geavanceerde beveiligingssystemen is het zelfs mogelijk om uw alarm op afstand in en uit te schakelen als iemand namens u uw woning controleert. Dit voorkomt dat u de geheime toegangscode voor het alarm prijs moet geven.