Zaken Kennis
Image default
Zakelijke dienstverlening

Alles wat een bedrijf moet weten over hardware as a service

Hardware as a service is een fenomeen dat in Nederland steeds gewilder aan het worden is. Een toenemend aantal ondernemers kiest ervoor om, via een betrouwbaar IT bedrijf, over te stappen op hardware as a service. Maar wat houdt hardware as a service in? Welke voordelen levert deze service op voor bedrijven? En welke mogelijkheden zijn er allemaal waar u als ondernemer met hardware as a service van kunt profiteren? In dit artikel kunt u de antwoorden op deze vragen lezen! Doe er uw voordeel mee en geniet straks ook van de meerwaarde die hardware as a device via een IT bedrijf uw te bieden heeft.

Wat is dat precies: hardware as a service?

Hardware as a service is een dienst die in het jargon ook wel bekendstaat als ‘Device as a Service’, ofwel DaaS. Hierbij kunnen bedrijven gebruikmaken van hardware devices van een IT-bedrijf voor een contractueel afgesproken maandprijs. Hardware as a device is, anders gezegd, een dienst waarbij er hardware geleased kan worden, zoals laptops, desktopcomputers, tablets of, ook dan kan, smartphones voor uzelf en uw personeel. U betaalt als klant voor het gebruik van de hardware, via een leasecontract, en dus niet voor het bezitten ervan. Als de huurperiode afgelopen is, levert de klant de devices weer in bij de dienstverlener. Naast de hardware zelf worden bij hardware as a service, indien gewenst, ook andere diensten bijgeleverd. Hierbij kunt u denken aan het installeren van de hardware, het geregeld updaten van de devices en de zorg voor optimale beveiliging door middel van virussoftware.

U wordt op ICT-gebied volledig ontzorgd

Een van de grootste voordelen van gebruikmaken van device as a service is dat u zich als ondernemer geen zorgen meer hoeft te maken over de hardware binnen uw bedrijf. U wordt op dit vlak volledig ontzorgd. In nauw overleg met het IT-bedrijf waar u de DaaS-diensten afneemt, kunt u precies aangeven wat uw wensen zijn en wordt een pakket op maat voor u gemaakt. Doordat ook het onderhoud van uw hardware door de dienstverlener wordt opgepakt, zoals updates, installatie en virussoftware, hout u veel tijd over voor uw core business. Omdat tijd in de economie een equivalent is van geld, gaat u dit financieel voordeel opleveren. Zo heeft u bijvoorbeeld geen ICT’er meer nodig binnen uw onderneming, omdat deze specialisatie bij hardware as a service door het IT-bedrijf kan worden opgepakt.

werkplek

Optimale flexibiliteit is gegarandeerd

Een ander groot voordeel van Device as a Service is de grote mate van flexibiliteit die deze dienstverlening u biedt. Zeker als u een onderneming runt die snel moet kunnen inspringen op veranderingen of die veel met personeelsschommelingen van doen heeft, is het belangrijk om de voorraad devices snel te kunnen opschalen of afschalen. Maatwerk dus. Kiest u voor Device as a Service, dan kan er altijd snel voldaan worden aan uw wensen op het gebied van hardware.

DaaS is voordeliger dan nieuwkoop van hardware

Ideaal aan Device as a Service is dat u hiermee, zeker op langere termijn, een hoop geld kunt besparen op uw ICT-budget. Nieuwkoop is uiteindelijk een duurdere optie dan kiezen voor het huren en laten onderhouden van uw hardware en apparatuur. Laat u informeren over alle mogelijkheden of vraag direct een offerte op maat op. Veel succes en geniet van het ICT-gemak!