Zaken Kennis
Image default
Zakelijke dienstverlening

Je kantoor optimaliseren met ergonomische bureaus

Als kantoormanager begrijp je dat een comfortabele werkplek essentieel is voor de productiviteit en het welzijn van je werknemers. Een ergonomisch bureau kan veel bijdragen aan een optimaal comfort, vooral als je te maken hebt met gezondheidsproblemen die te maken hebben met een slechte werkhouding. Laten we de verschillende gezondheidsproblemen verkennen die een ergonomisch bureau kan helpen voorkomen.

 

Rugpijn en nekklachten

Een slechte lichaamshouding is een van de meest voorkomende problemen waar kantoormedewerkers mee te maken krijgen en die leiden tot rugpijn en nekklachten. Ergonomische bureaus zijn ontworpen om het voor werknemers gemakkelijker te maken de hele dag een goede houding aan te nemen. Door de hoogte van het bureau en de stoel aan te passen kun je ervoor zorgen dat je werknemers niet voorovergebogen zitten, wat rug- en nekpijn helpt verminderen. Een ergonomisch toetsenbordblad kan ook de belasting van de polsen van werknemers tijdens het typen verminderen. Wil jij ook het personeel op kantoor beschermen tegen deze klachten? Ontdek het aanbod ergonomische bureaus en bekijk wat er mogelijk is!

 

Vermoeide ogen

De hele dag naar een computerscherm staren kan leiden tot vermoeide ogen, hoofdpijn, wazig zicht en zelfs droge ogen. Om dit probleem te verlichten kun je investeren in verstelbare monitorstandaards, zodat de schermen voor elke werknemer op een comfortabele hoogte kunnen worden geplaatst. Zo hoeven je werknemers niet voortdurend hun nek omhoog of omlaag te bewegen om hun beeldschermen goed te kunnen zien. Je moet je werknemers ook aanmoedigen om elk uur of zo een pauze te nemen, zodat ze hun ogen kunnen laten rusten en minder snel vermoeid raken.

 

RSI

RSI (Repetitive Stress Injuries) worden veroorzaakt door het uitvoeren van repetitieve taken zoals typen of muisgebruik gedurende langere tijd zonder goede ondersteuning of rustpauzes. Om RSI in je kantoor te helpen voorkomen, moet je werknemers ergonomisch ontworpen toetsenborden en muizen geven die comfortabel in hun handen liggen en waarmee ze kunnen werken zonder hun polsen te belasten. Zorg er ook voor dat ze voldoende ruimte hebben op hun werkplek, zodat ze zich tijdens het werk niet verkrampt voelen. Moedig hen ten slotte aan om zich gedurende de dag regelmatig te strekken en elk uur of elke twee uur een korte pauze te nemen om hun spieren rust te gunnen van repeterende bewegingen.

 

https://Katokantoorinrichting.nl