Zaken Kennis
Image default
Zakelijke dienstverlening

Soorten ademhalingsmaskers

De belangstelling voor FFP2/N95 gezichtsmaskers is weer toegenomen naarmate het coronavirus vaker voorkomt. De medische mondkapjes ffp2 en N95 zijn dezelfde soorten ademhalingsmaskers. Van deze maskers wordt gezegd dat ze de drager en anderen om hen heen beschermen. De filtersystemen van FFP2- en N95-maskers zijn voor 94 en 95 procent effectief. Je hebt misschien de groeiende populariteit van FFP2-gezichtsmaskers gezien in grote steden, waar deze beschermende bedekkingen steeds meer worden gebruikt in drukke situaties. Sommige landen, zoals Oostenrijk en Duitsland, hadden ze verplicht gesteld in het openbaar vervoer vanwege hun grotere effectiviteit. De meest effectieve maskers zijn FFP3 en FFP2/N95. Het wordt gevolgd door chirurgische maskers en stoffen maskers in die volgorde.

Richtlijnen bij het kopen van een FFP2-masker

De Wereldgezondheidsorganisatie raadt niet iedereen aan om FFP2 te dragen. Ze geven aan dat niet-medische gezichtsbedekkingen kunnen worden gebruikt door mensen onder de 60 jaar die geen onderliggende gezondheidsproblemen hebben. Zorgpersoneel of anderen die zorgen voor iemand die mogelijk Covid-19 heeft, moeten FFP2-maskers gebruiken als persoonlijke beschermingsmiddelen of PBM. FFP2-gezichtsmaskers zijn nu verkrijgbaar bij verschillende retailers en drogisterijen zoals Medicamarkt. Als je dus denkt dat je meer bescherming nodig hebt kunnen deze maskers interessant voor jou zijn. Als je online koopt, kun je kiezen uit een verscheidenheid aan merken en soorten maskers. Het is ook vermeldenswaard dat de kosten van deze meer beschermende bekledingen zijn gedaald sinds hun eerste bekendheid tijdens de recente lockdowns. Vergeet je maskers niet te dragen en blijf veilig! Bovendien geldt dat richtlijnen continue wijzigen, dus hou je daar goed van op de hoogte.

Samenstelling van N95 en FFP2-gezichtsmaskers

Deze maskers bieden superieure filtratie in vergelijking met chirurgische of katoenen maskers. FFP2-maskers zijn opgebouwd uit drie lagen niet-geweven synthetische stoffen som sno met gecoate tussenlagen om doorlating van vocht te voorkomen. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes met daartussen filtratielagen. De sterke resultaten zijn te danken aan deze mix van factoren welke per merk verschillend kunnen zijn.