Zaken Kennis
Image default
Boekhouding

Het beste kassasysteem kiezen

Iedere winkelier of retailer is altijd bezig om alles zo goed mogelijk te laten verlopen rondom het bedrijf. Ook een kassasysteem is dan onmisbaar. Je moet je afvragen welke soort kassa je wil gebruiken en welke systemen op de kassa moeten zitten. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden. Tegenwoordig hoeft het helemaal niet lastig te zijn. Je kan zelfs op een iPad al een kassasysteem zetten en de iPad zo gebruiken als kassa. Waar moet je rekening mee houden als je een kassasysteem gaat kopen?

 

Software

Als eerste moet je kijken naar de software en de software regelgeving binnen de branche waar je in valt. Bij iedere branche is dit verschillend en zijn er vaak specifieke wensen voor een kassasysteem. Het is goed om van tevoren te kijken naar de verschillende software en je hierover in te lezen.

 

Systeem

Dan moet je ook nog kijken naar het beste systeem. Voor iedere branche is dit anders. Voor de horeca is het bijvoorbeeld belangrijk dat de klantenorders de hele avond bijgehouden kunnen worden en moet het systeem bovendien alle bestellingen ook nog eens onthouden. Bij een winkel is het belangrijker dat het systeem snel werkt op veel transacties. Het is dan ook handig als het systeem een snelle koppeling heeft met vaste klanten die bijvoorbeeld een klantenkaart hebben.

 

Functies

Kijk ook goed naar de functies als je een kassasysteem gaat kopen. Een kassasysteem kopen doe je immers niet iedere dag. Het is handig als je meerdere functies hebt op een systeem. Zo kan je kijken wat voor jou het beste werkt en hier tussen switchen. Het is tegenwoordig vaak ook handig om een mobiele app bij het systeem te hebben. Zo kan je in de app zien wat je omzet van die dag was en kan je zelfs vanuit huis de kassa afsluiten als dat een keer nodig is.

https://www.twelve.eu/kassasystemen/