Zaken Kennis
Image default
Boekhouding

Waarom jouw HR-activiteiten uitbesteden? + 3 Tips

HR-taken, zoals personeelsdossiers bijhouden en administreren, kosten veel tijd, middelen en geld. Door HR-outsourcing in te voeren, kunnen de kosten worden gedrukt en kunnen HR-werknemers zich concentreren op de ontwikkeling van de belangrijkste vaardigheden die verkoopbare producten en diensten creëren. Met het outsourcen van HR-taken kunnen bedrijven gebruik maken van de expertise en ervaring van externe partners. Op die manier krijgen ze toegang tot de diensten van deskundigen die misschien niet intern kunnen worden aangeworven. Externe HR-partners kunnen met hun expertise een frisse blik werpen op processen en ze helpen te verbeteren. Maar helaas kan het moeilijk zijn om met iemand van buiten jouw bedrijf samen te werken. Houd deze tips in gedachten om dit te voorkomen.

1. Outsourcing afstemmen op de bedrijfsstrategie 

Alles wat een organisatie doet, moet worden afgestemd op de algemene strategie en doelstellingen. Het is van vitaal belang hier te beginnen wanneer je overweegt een bedrijfsactiviteit uit te besteden.

Het uitbesteden van de HR-taken kan zowel tactisch als strategisch zijn. Tactische uitbesteding is outsourcing die gericht is op het oplossen van praktische problemen, zoals wanneer het eigen personeelspersoneel kampt met een gebrek aan capaciteit. 

Strategische outsourcing is afgestemd op een langetermijnstrategie, zoals het inschakelen van personeeladministratie software van Apployed om verschillende HR-processen te stroomlijnen. Het is belangrijk na te gaan of uitbesteding de verwezenlijking van grotere bedrijfsdoelstellingen helpt of belemmert. 

2. Bepaal de benodigdheden

Het is belangrijk te bepalen welke taken het meest effectief zijn om uit te besteden en waarom. Vooral het uitbesteden van tijdrovende HR-taken is een slimme keuze om de efficiëntie van de dagelijkse workflow te verbeteren. Op die manier kun je jouw tijd en middelen richten op de strategische taken van jouw bedrijf. Ga dus zorgvuldig na welke diensten je wilt uitbesteden en zorg ervoor dat de geboden ondersteuning aansluit bij de zakelijke behoeften.

3. Vind de juiste partner voor jouw bedrijf

Bij het vinden van een uitbestedingspartner is het niet alleen belangrijk om een organisatie te vinden die ervaring heeft op de gebieden waarbij jouw bedrijf ondersteuning nodig heeft, het is ook essentieel om te werken met een organisatie die goed past bij de cultuur en de mensen van jouw bedrijf. Met andere woorden, de gekozen HR-partner moet een verlengstuk zijn van jouw interne team en een relatie van samenwerking en vertrouwen bevorderen.

Het is bovendien raadzaam om binnen jouw team een relatiebeheerder aan te stellen die gemakkelijk en doeltreffend met de externe partner communiceert en die de samenwerking overziet.

 

https://www.apployed.nl/