Zaken Kennis
Image default
Horeca

Meer omzet genereren met een cocktail machine

Cocktails maken vergt een hoop tijd. Zeker het maken van meerdere cocktails eist constante kwaliteit en kan de werkdruk op barpersoneel behoorlijk verhogen. De oplossing? Een cocktail machine. Deze maken tot wel 80 cocktails per uur, en iedere keer even lekker.

 

Een cocktail machine als assistentie aan de bar

De horecasector heeft al langer te maken met een dringend tekort aan personeel. Een cocktail machine kan uitkomst bieden om de werkdruk enigszins te verlagen. Barpersoneel hoeft niet langer zelf dranken in de juiste hoeveelheid samen te stellen en te mixen. Sterker nog – het personeel heeft vrijwel geen kennis meer nodig over het maken van cocktails. Met een cocktail machine wordt er met één druk op de knop binnen enkele seconden een cocktail bereidt. Het afwegen van ingrediënten en het traditionele mixen gebeurt binnen enkele seconden. Het enige dat de barman nog moet doen is de cocktail mooi afwerken en serveren.

 

Altijd consistente kwaliteit

Met een cocktail machine weet je zeker dat je altijd dezelfde cocktails op dezelfde wijze kan leveren aan klanten. Geen verschillende smaken door verkeerde afmetingen en ook geen fouten of vergeten ingrediënten. Met een cocktail machine heb je iedere keer precies dezelfde cocktail die je aan je gasten kan serveren. En niet onbelangrijk: het voorkomt de onnodige verspilling. Door verkeerd inschatten van de barman kunnen er soms wel hele drankjes weggegooid worden.

 

Een cocktail machine heeft geen aanschafkosten

Nog een bijkomend voordeel: een cocktail machine aanschaffen kost je in eerste instantie niets. De meeste machines lease je namelijk van de producent. Je betaald een maandelijks bedrag per maand en schaft de drank of capsules aan die je wil serveren. Je bespaart tegelijkertijd veel tijd met het bereiden en hoeft minder barpersoneel in zetten, terwijl je veel meer klanten van een cocktail kan voorzien.

 

Daarnaast bespaar je behoorlijk wat kosten op het inkopen van ingrediënten, zoals losse flessen alcohol en kruiden. Alles zit namelijk al perfect gedoseerd in de cocktail machine. Dankzij het hoge alcoholgehalte blijven de overige ingrediënten jarenlang goed. Je hebt dus altijd een verse cocktail binnen handbereik.