Zaken Kennis
Image default
Bouw en onderhoud

Slijpschijven en zaagbladen: Alles wat je moet weten

Slijpschijven en zaagbladen zijn essentiële gereedschappen in de wereld van de bouw en metaalbewerking. Ze worden gebruikt om materialen zoals staal, beton en hout te snijden, vorm te geven en af te werken. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de verschillende soorten slijpschijven en zaagbladen en waarvoor ze worden gebruikt.

 

Slijpschijven

 

Slijpschijven zijn dunne schijven van geperst schuurmiddel, zoals diamant of siliciumcarbide, die worden gebruikt om materialen af te slijpen of te polijsten. Er zijn verschillende soorten slijpschijven die worden gebruikt voor verschillende toepassingen.

 

  • Metaal snijschijven – Deze schijven worden gebruikt om door metaal te snijden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en diktes, afhankelijk van het type metaal en de toepassing.

 

  • Betonschijven – Deze schijven zijn gemaakt van diamant en worden gebruikt om door beton te snijden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en diktes, afhankelijk van de toepassing.

 

  • Schuurschijven – Deze schijven worden gebruikt om materialen af te slijpen en glad te maken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes, afhankelijk van de gewenste afwerking.

 

  • Flap schijven – Deze schijven worden gebruikt voor het verwijderen van roest, verf en andere materialen van metaaloppervlakken. Ze hebben flappen van schuurpapier die zijn bevestigd aan een steunplaat.

Zaagbladen

 

  • Zaagbladen worden gebruikt om verschillende materialen te zagen, zoals hout, metaal en beton. Er zijn verschillende soorten zaagbladen die worden gebruikt voor verschillende toepassingen.

 

  • Cirkelzaagbladen – Deze bladen worden gebruikt om hout en andere zachte materialen te zagen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en tand configuraties, afhankelijk van het type zaagsnede dat nodig is.

 

  • Metaalzaagbladen – Deze bladen worden gebruikt om metaal te zagen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en tand configuraties, afhankelijk van het type metaal en de toepassing.

 

  • Betonzaagbladen – Deze bladen zijn gemaakt van diamant en worden gebruikt om beton te zagen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en diktes, afhankelijk van de toepassing.

 

  • Decoupeerzaagbladen – Deze bladen worden gebruikt voor het zagen van bochten en curven in hout en andere zachte materialen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende tand configuraties, afhankelijk van het type zaagsnede dat nodig is.

 

Wil je bijvoorbeeld een slijpschijf 125 mm kopen? Bekijk dan onze website.